Scarification

Scarification skötsel:

1. Tvätta händerna innan du ska rengöra din nya scarification och du rengör den 3-4 ggr om dagen. Lättast att göra de är när du duschar då tvättar du området med tvål. Och detta gör du första veckan

2. Efter första veckan så minskar du rengörning till endast morgon och kväll. Skötsel på samma vis.

3. Man ska inte skrubba tvärs över sårytan för de kan leda till ojämna ärr!

4. Om du endast ska tvätta såret så tvätta händerna innan sen löddrar du upp tvålen och gör rent försiktigt. Tänk på att du ska klapptorka sårytan när du torkar dej.

5. När du gjort detta så lägger du över ett tunt lager med vaselin över hela området och tänk på att vaselinet ska läggas längsmed alla sår för bästa resultat.

6. När du gjort detta så plastar du in området och tejpar det så att det blir helt förslutet från luft. Denna låter du sitta tills nästa rengöring och tänk på att plasten inte sitter för hårt för bästa resultat och för att få ärrvävnaden att resa sig och detta gör du för att få ny ärrvävnad! Allt detta gör du i 14 dagar.

7. Du kommer att bli röd och varm och känna irritationer och att de kliar. Det är vanligt och detta tillhör läkningen.

8. Nu till nästa steg när det har gått 5 veckor är de tillräckligt med ärrvävnad för att börja klia, gnida och på andra sätt börja irritera din scarification. På detta vis kommer du att börja bygga upp ännu mera ärrvävnad. Tänk på att göra över alla skärningar och lika mycket så allt blir jämt och snyggt ! Detta leder till att din scarification kommer börja resa sej och du väljer själv hur mycket resning du vill ha gör detta en gång per dag och ha alltid nytvättade händer så att risken för infektion är minimal!

9. Läkningstiden är individuellt men i regel tar de ca 8 veckor. Sen beror de på hur mycket resning du själv vill ha, och detta leder till att de kan ta månader för att få en full utvecklad scarification.

10. Efter att vi gjort din scarification är de ditt ansvar att sköta den på rätt sätt som vi beskriver här. Men tänk alltid på att händerna ska vara nytvättade och allt i din omgivning är rent som t.ex. sängkläder och kläder du använder.

 

Tipps för irritation!

Detta gör du när du har ny ärrvävnad på hela din scarification! Tar du hand om din scarification på rätt sätt så kommer kroppen bygga ny ärrvävnad åt dej!

 

1. Du börjar med att försiktigt pilla bort sårskorpor som har bildats.

2. Sen kan du t.ex. använda en nyköpt mjuk tandborste som du använder för att putsa sårytan så du kommer lite djupare in i såret. MEN, de ska inte blöda då har du varit för hårdhänt ! Detta kan leda till ojämnheter.

 

Har du frågor eller problem under läkningen så är du välkommen att ringa, maila eller besöka oss i studion. Tänk på att alltid hålla din scarification ren och undvik infektion.

 

 

Kontrollerad irritation lämpar sig inte för Skin Removal.

 

Stanley tattoo crew

Comments are closed